fbpx
Pomparea – pentru dezvoltarea masei musculare

Senzatia de pompare, sau “pump”, cum o numesc americanii, este foarte plãcutã si probabil ati simtit-o multi dintre voi. În timp ce vã antrenati, inima transportã cantitãti mult mai mari de sânge în muschiul respectiv, acesta primind si un aport crescut de oxigen.
Dacã în timpul antrenamentului nu simtiti aceastã pompare în muschi înseamnã cã nu efectuati corect exercitiile, folositi greutãti prea mari (ce nu vã permit decât 2-3 repetãri) sau nu sunteti refãcuti de la antrenamentul anterior.
Pomparea este unul din semnele ce vã indicã cã vã antrenati corect.
Un alt factor determinant în acest sens este concentrarea, relatia dintre muschi si minte. când vã antrenati, de exemplu, pentru bicepsi, trebuie sã simtiti acea grupã muscularã ca si cum ar fi singura pe care o aveti. În nici un caz sã nu vã gânditi la greutãtile ridicate, ci la muschiul pe care îl lucrati. Un antrenament nu are eficientã fãrã acest tip de concentrare.
În general, la începãtori nu apare aceastã senzatie deoarece atentia este îndreptatã spre ridicarea greutãtilor si învãtarea tehnicilor de executie. Aceasta vine cu timpul, când efectuarea exercitiilor se face corect, fãrã sã mai fie nevoie de concentrarea întregii atentii pentru a efectua o anumitã serie. Trebuie sã construiti cu rãbdare relatia muschi-minte deoarece e cheia reusitei voastre în antrenamente. Este ceea ce face diferenta dintre un începãtor si un avansat, dintre neproductiv si productiv. Fiecare individ are anumite grupe musculare ce se dezvoltã mai rapid. De aceea, dacã pentru început nu veti reusi sã obtineti concentrarea idealã este firesc si nu e cazul sã vã faceti probleme. Pomparea este o caracteristicã importantã a antrenamentelor. Concentrându-vã la grupele musculare antrenate veti obtine o pompare mult mai bunã, în asa fel încât sã simtiti tensiunea muscularã pe tot parcursul miscãrilor. Pomparea indicã o bunã circulatie a sângelui în muschi. Dacã irigarea muschilor cu sânge nu este bunã, atunci oxigenul si toti nutrientii de care au nevoie (aminoacizi, glicogen, etc.) nu ajung în acestia. Este posibil ca o anumitã grupã muscularã sã nu se pompeze sau sã nu creascã în raport cu celelalte. În acest caz, încercati pentru o perioadã antrenarea acesteia cu un numãr mare de repetãri, folosind încãrcãturi mai mici, iar când veti începe sã “simtiti” muschii este momentul sã cresteti greutatea. Ordinea în care vã lucrati grupele musculare la un antrenament are si ea importanta ei. Spre exemplu, dupã pectorali pot urma bratele. Astfel sângele pompat în pectorali va iriga uãor si bratele, fiind muschi apropiati. Ar fi plãcut dacã am simti în permanentã muschii la fel ca si în timpul antrenamentelor. Din pãcate, la scurt timp dupã antrenament, senzatia de pompare dispare. Un culturist care se antreneazã corect (intensitate mare si refacere suficientã), în tandem cu alimentatia si suplimentele nutritive adecvate calitativ si cantitativ, va fi “în tonus” mai tot timpul zilei, adicã va simti muschii mai “plini”, spre deosebire de cei ce se supraantreneazã sau nu au un aport îndestulãtor din punct de vedere al alimentatiei si suplimentatiei.
Deci, mâncati, antrenati, pompati, cresteti!

Pomparea – pentru dezvoltarea masei musculare

3 gânduri despre „Pomparea – pentru dezvoltarea masei musculare

  • 9 iulie 2019 la 2:22
    Legătură permanentă

    Cu suplimente de Calitate De la Nutritech am Facut Performanta cu Xxl Pro Jumbo Mass Da cea mai Mortala Combinatie a fost sa let Amestec pe Toate Xxl pro Total Mass Jumbo Mass Cate o Cupa In Blender 100 grame fulgi de ovaz o banana taiata felii plus o cupa Total Mass Plus o Cupa Xxl Pro Am Reusit sa Acumulez 45 kg De Masa Cu un strat de grasime de 15% cand am inceput Culturismul Aveam 42Kg brat 18 cm.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *