Your Cart

Suna acum : +40 769 544 046

Transport gratuit pentru comenzi de minim 100 lei

Livrare in 24-48 de ore
BCAA beneficii

5 Beneficii ale BCAA care vă pot surprinde

Mulți oameni cred că BCAA sunt doar pentru a ajuta la recuperarea musculara, dar acești aminoacizi au o varietate de proprietați care pot aduce beneficii oricărui atlet, inclusiv dumneavoastră.

Iata 5 top beneficii ale BCAA pe care nu le cunoasteti:

BCAA scad durerea musculară

BCAA sunt un grup de aminoacizi (elementele constitutive ale proteinelor) care includ leucina, izoleucina și valina.

Acești trei aminoacizi se găsesc în cantități mari în proteinele din zer, motiv pentru care sunt adesea adăugați la alte surse de proteine, cum ar fi proteinele din albuș de ou sau proteinele din soia.

S-a demonstrat că BCAA-urile au efecte pozitive asupra durerii musculare și a recuperării atunci când sunt luate înainte sau după exerciții fizice.

Acest lucru se datorează faptului că acestea ajută la scăderea degradării țesutului muscular în timpul exercițiilor fizice, ceea ce poate duce la o recuperare mai rapidă după antrenamente.

BCAA suprimă nivelul de cortizol

Acești trei aminoacizi au fost studiați pentru capacitatea lor de a reduce nivelul de cortizol, un hormon de stres care poate duce la pierderea de mușchi.

Într-un studiu, cercetătorii au administrat participanților 5 grame de BCAA pe zi, timp de patru săptămâni. Grupul care a primit acesti aminoacizi a înregistrat o reducere a nivelului de cortizol de până la 30%.

Într-un alt studiu, cercetătorii au administrat bărbaților fie 5 grame de BCAA, fie un placebo înainte de exerciții fizice și au constatat că cei care au luat aminoacizi cu catena ramificata au avut niveluri mai scăzute de cortizol și o deteriorare musculară mai mică în comparație cu cei care au luat placebo.

Aceste constatări sugerează că administrarea a 5 grame de BCAA înainte de exerciții fizice poate ajuta la prevenirea pierderii musculare în timpul antrenamentului și, de asemenea, la reducerea timpului de recuperare după antrenament prin diminuarea leziunilor musculare și a inflamației (un alt răspuns la stres).

Reduc nivelul de triptofan

Aminoacidul triptofan este precursorul neurotransmițătorilor serotonină și melatonină, care ajută la reglarea stării de spirit.

Dacă aveți un nivel scăzut de serotonină, vă puteți confrunta cu oboseală, iritabilitate și stare generală de rău. Nivelurile scăzute de melatonină pot provoca insomnie.

Se știe că BCAA-urile reduc nivelul de triptofan din creier.

Acest lucru se datorează faptului că acestea concurează cu triptofanul pentru intrarea în creier.

Ca urmare, acestia inhibă sinteza serotoninei și provoacă o scădere a nivelului de triptofan.

BCAA cresc nivelul hormonului de creștere

BCAA au numeroase beneficii pentru sportivi, inclusiv o creștere a nivelului hormonului de creștere. Hormonul de creștere este un hormon peptidic produs de glanda pituitară anterioară care stimulează sinteza proteinelor și asigură alte funcții importante legate de metabolism și repararea țesuturilor.

Cel mai frecvent mod de a crește nivelul hormonului de creștere este prin exerciții fizice, dar BCAA-urile pot ajuta la facilitarea acestui proces, de asemenea.

Într-un studiu publicat în Journal of Applied Physiology, cercetătorii au descoperit că participanții care au consumat 1 gram de BCAA înainte de a se antrena au înregistrat creșteri mai mari ale sintezei proteinelor musculare decât cei care nu au consumat niciun BCAA înainte de a face exerciții.

BCAA îmbunătățesc performanța la efort

BCAA sunt cei mai esențiali aminoacizi pentru dezvoltarea și recuperarea musculară. Sunt, de asemenea, cei mai importanți aminoacizi pentru cei care doresc să construiască masă.

De fapt, cercetările arată că acestia pot îmbunătăți performanța în timpul exercițiilor fizice și pot reduce durerile musculare.

Aminoacizii cu catena ramificata sunt trei dintre cei nouă aminoacizi esențiali de care are nevoie organismul dumneavoastră pentru a construi țesutul muscular.

Atunci când sunt luați împreună sub formă de supliment, aceștia cresc nivelul de energie, favorizează pierderea de grăsime și îmbunătățesc recuperarea musculară după efort.

Pe lângă beneficiile lor pentru pierderea în greutate, suplimentarea cu BCAA poate fi utilă și pentru îmbunătățirea funcției cognitive la adulții mai în vârstă cu tulburări cognitive ușoare sau cu boala Alzheimer (AD).

In loc de concluzie

Suplimentele BCAA sunt acum o priveliște comună în sălile de sport și în comunitățile de fitness hardcore.

Dar acestia au mult mai multe de oferit decât un plus de energie în timpul antrenamentului.

De asemenea, te pot ajuta să te recuperezi după accidentări și te ajută să menții o greutate corporală sănătoasă în timp ce construiești masa musculară.

Dacă aceste beneficii îți sună bine, atunci este timpul să începi să te gândești la modul în care BCAA-urile s-ar putea încadra în următoarea ta rutină de antrenament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Transport Gratuit

Pentru comenzi de minim 100 lei

Retururi în 30 de zile

30 de zile garanție de returnare a banilor

Consultanta Gratuita

Oferita de specialistii nostri

Livrare prompta din stoc

Livrare in 24-48 de ore